Gårdstidene

Tidlig høst på Helgebostad

Når sommeren er på hell, og vi får innhøstingstid og kvigene rene og pene hjem fra utmarksbeite.

Jersey
Årets produkt

Tidlig denne måneden deltok vi på Trøndersk matfestival, og gjett om sola skein om kapp med oss. Grotteost vant årets økologiske produkt, og vi er kjempestolte. Det er stas, og slettes ikke noe selvfølge at man får med seg en slik diplom hjem blant alle de dyktige produsentene vi har i Trøndelag. Gøy er det også å møte våre kunder, både gamle og nye.
IMG 3436 1

Mange kalver har kommet til og det har blitt en helt ny barnehageavdeling i fjøset med fire nye ammetanter og ni søte små kalver. To slåtter er tatt, men den siste er fortsatt på vent til været blir bedre. Vi yster og pusser ostene som ligger og modner seg i Grotta hver uke. Tenk på hvor mange ganger vi pusser en ost som ligger på modning i ett år.
Grott A

Snart er det på tide å forberede seg til julemarkedet i desember, tiden går så fort når det er mye som skal gjøres.

Kvigene går fortsatt ut på utmarksbeite, snart er tiden inne for å komme i hus igjen.

Det er også på tide med sanking av det man sådde, det har bognet av tomater og andre godsaker. Druene er nå til gele og skal glede oss sammen med ostene.

Den grønne døra jeg fantaserte om i fjor kom på plass før jul og pryder huset.

Ølproduksjonen vi startet med, er lagt på is, det går med litt for mye tid, kanskje senere når det blir litt roligere tider, kanskje som pensjonist? Viktigst er jo tross alt dyra som gir oss den fantastiske melka så vi får laget gode oster.

Dør